Een hypotheek met BKR

Hypotheek en lening verstrekkers hebben toegang tot het Centraal Krediet Registratiesysteem waarin door het Bureau Kredietregistratie (BKR) alle kredieten worden geregistreerd. Alle leningen vanaf € 500 en gsm-abonnementen zijn bekend bij het BKR. Het BKR krijgt van kredietverstrekkers een melding als er betalingsproblemen op de lening zijn. Als u een nieuwe lening aanvraagt of een een nieuwe hypotheek wilt kiezen dan zal de hypotheekverstrekker altijd een controle doen bij het BKR naar eerder afgesloten kredieten en naar bijzonderheden over uw betalingsgedrag.

Helaas is het zo dat bij een hypotheek of lening aanvraag de verstrekker sterk gereageerd op een achterstandsmelding, omdat hij ervan uit gaat dat er dan een verhoogde kans is op betalingsproblemen bij de nieuwe hypotheek of lening. In de regel wijzen de meesten een aanvraag af als er sprake is van een negatieve BKR codering.

4 thoughts on “Een hypotheek met BKR

 1. Hallo,

  Ik moet nog 3 jaar wachten tot mijn a 3 codering bij de bkr word verwijderd, mijn vraag is of er een mogelijkheid is om toch een hypotheek te kunnen afsluiten

  Alvast bedankt,

 2. Ik schijn een A2 en A3 notering te hebben, maar afgelopen juni ben ik via de rechtbank aan een schone lei gekomen. Maar wil graag kijken voor een hypotheek. Wat kan ik doen aan die coderingen, want heb mijn straf uitgezeten, maar wordt nog eens gestraft.

 3. Hoi

  Volgens deze site is het mogelijk om wel een hypotheek te verkrijgen met een A3 codering. Alleen laat iedere hypotheek verstrekkers het afweten.
  Vreemd,als er wordt gezegd dat het wel kan,maar vervolgens draaien ze de rug toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *